top of page

Tjänster och Produkter  

El & Marinteknik startade 2004 och har sedan dess samlat kompetens inom marin elektronik och installationer under ett och samma tak. 

Vi är specialister på installationer, reparationer och service av generatorer, elkraft, automation, elektronik, motorstyrningar samt styr- och reglerteknik

 

Företaget erbjuder den marina yrkessjöfarten och rederier service, reparationer och installationer av modern teknik. Med bred kompetens och erfarenhet erbjuder vi våra kunder en  helhetslösning oavsett problem eller önskemål. Vi utför arbeten från total ombyggnad av elsystem till mindre installationer och kontroller. 

 

Utveckling är viktigt för oss och vi lägger mycket tid på att uppdatera oss inom den senaste tekniken.

I konceptet ingår att vi erbjuder konkurrenskraftiga priser på produkter från de ledande leverantörerna. Rådfråga gärna oss om lämpliga installationer eller reservdelar! Vi har snabb leverans på bland annat
 

  • Batterier

  • LED-ljus / strålkastare

  • Genset / Elverk

  • Elektroniska manöversystem

  • Brandlarmsystem

  • Lanterncentraler

  • Automationslösningar, HMI

  • Reservkraft

Elservice

El & Marinteknik startade som ett bolag inriktat på service för kommersiell sjöfart. Våran kompetens hyrs in av företag i hela Skandinavien. Blidösundsbolaget, Strömma och Kustbevakningen är några exempel. 

Våran servicepersonal är utbildade elektriker och har erfarenhet av marina applikationer. Vi har ett brett sortiment av elartiklar lagerförda och kan erbjuda snabb service när fel uppstår

Elservice

Fartygsel

Sedan starten 2004 har vi hjälpt både privatpersoner såväl som rederier med installationer, felsökningar, reparationer och annan elservice. Vi har bred kompetens när det gäller fartygsel och hjälper företag i hela Skandinavien med allt ifrån löpande underhåll till mer avancerade automationslösningar.
 

Detta hjälper vi kunder med inom fartygsel

Vi hjälper den marina yrkessjöfarten och rederier med service, reparationer och installationer av modern teknik såsom exempelvis styr- och reglerteknik. Med bred kompetens och erfarenhet kan vi erbjuda vi våra kunder en helhetslösning oavsett problem eller önskemål. Vi utför arbeten från total ombyggnad av el-system till mindre installationer och kontroller. 
Utveckling är viktigt för oss och vi lägger mycket tid på att kontinuerligt uppdatera oss inom den senaste tekniken.

Vårt erbjudande 

Vi vet hur viktigt det är att det blir rätt från start, våra fartygselektriker är alla behöriga elektriker och har lång erfarenhet vilket innebär att de ofta kan lösa oförutsedda problem på plats.
Vi följer bland annat Elsäkerhetsverkets och Solas föreskrifter och kontrollerar alltid att arbetet utförts korrekt. Med oss kan du känna dig trygg i att arbetet utförs på ett säkert sätt.

 

Har du problem NU? Ring växeln så hjälper vi till att boka ett besök med kort varsel

08 - 410 777 90

info@elmarin.se

Elcentraler / Automatikskåp

Elcentraler / Automatikskåp

Vi bygger centraler och skåp inhouse med kvalitativa komponenter och hög anpassningsgrad till olika applikationer. Lanterncentraler, Motorövervakning, Strömfördelning, huvudtavlor och automatikskåp är några av de lösningar vi erbjuder. Tillsammans med våra andra tjänster och produkter kan vi tillhandahålla en helhetslösning för eran applikation.

Övervakning / Uppkoppling

Övervakning / Uppkoppling

Övervakning och uppkoppling av fartyg där du kan få mail eller SMS för larm eller total övervakning via nättjänst av kontrollenheter och mätpunkter i fartyget. 

Argos skeppsövervakning

Argos är vårt eget koncept för ett mångsidigt kontroll-och övervakningssystem.

Systemet har alla vanligt förekommande typgodkännanden såsom DNV-GL, lloyd's register mfl.

Argos är skalbart och hanterar allt från övervakning av lanternor eller kölvakter i ett litet stand-alone-system till större mer komplexa uppbyggnader med 1000-tals larmpunkter, nivåmätningar, azimut-styrning, motorövervakning, fläktstyningar, vattenjet, power management mm. mm.

image-ixhmi_txc_350x259.jpg

Hela fartyget - I en skärm

Varför argos?

Många av våra kunder ställer höga krav på säkerheten ombord. Säkerhet tillsammans med användarvänlighet är vad som format Argos. Många år av input från verkligheten har gjort att vi fått en bra uppfattning över vad våra kunder vill ha. 

Argos kan även ersätta de flesta motortillverkares egna motorövervakning och på så vis bilda en mer integrerad skeppsövervakning d.v.s motorlarmer hamnar tillsammans med fartygets övriga larmer tillsammans med att kunden får designa sin egna utformning på mätare och staplar. Det spelar heller ingen roll om det är en elektronisk motor eller mekanisk, vi har gränssnitt för båda.

Fördelar med Argos

I stort sett alla system är unika och det är just det som är fördelen med Argos. 

Vid utformningen av ett system lämnar vi ofta ett designförslag till kunden som sedan används som underlag till den slutgiltiga produkten. 

Vid större system eller om kunden efterfrågar det så installerar vi en fjärruppkoppling mot systemet. Uppkopplingen är säkert krypterad och innebär flera fördelar. Dels så kan användaren enkelt och direkt i en av skärmarna välja att få fartygets larm skickat till sig vid obemannat fartyg eller koppla upp sig direkt mot skärmen med mobiltelefon eller dator på distans. 

Det innebär också en fördel om något behöver ändras eller läggas till då vi också enkelt kan utföra detta på distans.

lock_100.jpg
DNV.jpg
ix_code (1).jpg
Marine.jpg
Genset

Genset/Elverk

Marina Generatoraggregat

Vi har sedan 2004 hjälpt rederier i Stockholmsregionen med projektering, installation och underhåll av generatoraggregat. Vi arbetar endast med de främsta leverantörerna och levererar högkvalitativa aggregat till både små fritidsbåtar och större fartyg  med höga krav på kontinuerlig kraftförsörjning.

Ska ni installera elverk eller se över er nuvarande anläggning? Vi finns tillhands under hela projektet. Med oss får ni rätt dimensionerad utrustning, driftsäker och installerad av utbildad personal från en av Stockholms mest erkända leverantörer till marin och industriell miljö.

Varför ny generator?

Många av våra kunder ställer höga krav på att maskiner och utrustning har en garanterad kontinuerlig elförsörjning. För att säkerställa sig om att aggregaten verkligen fungerar när behovet uppstår är det viktigt att utrustningen testas kontinuerligt, och att man väljer elverk från välkända leverantörer samt att utrustningen är korrekt dimensionerad utifrån det specifika behovet.

Fördelar med generatoraggregat från kända leverantörer

Vi arbetar med de största generatortfabrikanterna för att på så sätt kunna installera driftsäkra lösningar med lång levnadstid. Tack vare våra nära samarbeten med exempelvis FPT / Iveco kan vi även erbjuda lösningar till mycket bra priser.

Varför anlita El & Marinteknik?

Vi har många års erfarenhet och kompetens av att bygga och projektera anläggningar.

Vill du veta mer om hur vi skulle kunna hjälpa er att säkra elförsörjningen på er eller era fartyg? 

Ring oss så berättar vi mer!

3650601634_e9062b0622.png
stamford_logo.png
deif-logo.jpg
partner_hitzinger.jpg
Elektrisk Framdrift

Elektrisk Framdrift

Våran projektavdelning tar fram effektiva och användarvänliga framdriftssystem för olika fartyg. Dieselelektriskt eller dito kompletterat med batteripack eller helelektriskt är moderna lösningar för framdrift. 

Vi har utfört en handfull installationer av kvalitativa framdriftsystem med nöjda kunder.

Kontaktformulär

Frågor eller funderingar? Fyll i formuläret så återkommer vi till dig inom kort!

Kontaktformulär

Tack! Meddelande skickat.

Vi använder cookies för att tillhandahålla de tjänster och funktioner som erbjuds på vår hemsida, och för att ge våra användare en bra upplevelse. LÄS MER

bottom of page