top of page

Argos skeppsövervakning

Argos är vårt eget koncept för ett mångsidigt kontroll-och övervakningssystem.

Systemet har alla vanligt förekommande typgodkännanden såsom DNV-GL, lloyd's register mfl.

Argos är skalbart och hanterar allt från övervakning av lanternor eller kölvakter i ett litet stand-alone-system till större mer komplexa uppbyggnader med 1000-tals larmpunkter, nivåmätningar, azimut-styrning, motorövervakning, fläktstyningar, vattenjet, power management mm. mm.

image-ixhmi_txc_350x259.jpg

Varför argos?

Många av våra kunder ställer höga krav på säkerheten ombord. Säkerhet tillsammans med användarvänlighet är vad som format Argos. Många år av input från verkligheten har gjort att vi fått en bra uppfattning över vad våra kunder vill ha. 

Argos kan även ersätta de flesta motortillverkares egna motorövervakning och på så vis bilda en mer integrerad skeppsövervakning d.v.s motorlarmer hamnar tillsammans med fartygets övriga larmer tillsammans med att kunden får designa sin egna utformning på mätare och staplar. Det spelar heller ingen roll om det är en elektronisk motor eller mekanisk, vi har gränssnitt för båda.

Fördelar med Argos

I stort sett alla system är unika och det är just det som är fördelen med Argos. 

Vid utformningen av ett system lämnar vi ofta ett designförslag till kunden som sedan används som underlag till den slutgiltiga produkten. 

Vid större system eller om kunden efterfrågar det så installerar vi en fjärruppkoppling mot systemet. Uppkopplingen är säkert krypterad och innebär flera fördelar. Dels så kan användaren enkelt och direkt i en av skärmarna välja att få fartygets larm skickat till sig vid obemannat fartyg eller koppla upp sig direkt mot skärmen med mobiltelefon eller dator på distans. 

Det innebär också en fördel om något behöver ändras eller läggas till då vi också enkelt kan utföra detta på distans.

lock_100.jpg
DNV.jpg
ix_code (1).jpg
Marine.jpg

Vi använder cookies för att tillhandahålla de tjänster och funktioner som erbjuds på vår hemsida, och för att ge våra användare en bra upplevelse. LÄS MER

bottom of page